Kalafiorowy „BARSZCZ BIAŁY”


Przepisy kulinarne, kuchnia / piątek, Sierpień 25th, 2017

Dla mnie bomba! Och, gdybym miała pod nosem chrzan i jabłko, zupa byłaby bezbłędna… A tak powiem, że była tylko bardzo smaczna! Bardzo smaczna :)

Składniki:

  • około 2 garście różyczek  kalafiora
  • 1/3 szklanki białej fasoli z puszki (moja była na parze)
  • musztarda chrzanowa
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • bulion ( tyle aby zalać/zakryć kalafiora)
  • ksylitol

Kalafiora ugotowałam w bulionie, do gorącego dodałam fasolę, zmiksowałam. Doprawiłam sokiem z cytryny, chrzanem, ksylitolem, majerankiem i oczywiście solą i pieprzem.

Musztardy na pewno minimum łyżeczkę, ale wiadomo do smaku, to samo z resztą przypraw :)

POLECAM!

Wyobrażam sobie, że z jabłkiem i chrzanem, byłby strzał w 10!

PS. Przyznaję się… Zdjęcia robiłam kalkulatorem :D